Vrouwen vijfdaagse

486 485 De Omslag Maken

Hjir bin ik, wêr bisto is de titel van de hitsingle in 2000 van het Fryske duo Twarres. De Nederlandse vertaling is Hier ben ik, waar ben jij? Veel vrouwen draaien dit om: hjir bisto, wêr bin ik? ….vaak omdat ze voor zichzelf niet helder hebben hoe ze in verbinding staan met de ander en hoe ze in verbinding staan met zichzelf.

Zeker in de Friese cultuur waar vrouwen niet zo geleerd hebben om zichtbaar te worden. Welke plek heeft de Fryske grûn in jouw leven en hoe verbonden voel je je daar mee? Hoe was het met al die vrouwen in je familiesysteem, in hoeverre konden zij in verbinding staan met zichzelf en de wereld om hen heen? Hoe sta je zelf in de relatie met je moeder of als moeder t.o.v. van je dochter? Hoe zou het zijn om te leren van binnenuit te gaan staan, zodat onze kinderen dat niet voor ons hoeven te doen? Hoe zit het met je leiderschap? Hoe verbind jij je vanuit je zelf met de ander? Hjir bin ik, wêr bisto? Herkenbaar?.

Hoe dan?
Vaak hebben vrouwen het verlangen om zich te ontwikkelen, om hun eigen plek in te nemen en hun vrouwelijke energie beschikbaar stellen en te vertrouwen op eigen potentieel. Het verlangen is er, maar altijd is er de vraag: “Hoe dan”?
Dat is de reden waarom Tineke Scheltinga (SSB Fryslân) en Wilma Tigchelaar(Haptonomie Tigchelaar) een vijfdaagse training hebben ontwikkeld voor vrouwen, die zich weer willen verbinden met hun roots, hun eigen plek in het familiesysteem weer willen innemen, innerlijk krachtiger willen worden en willen leven en werken vanuit hun natuurlijk potentieel.

Systemisch werk en haptonomie
In de Fryske Skoalle, de dependance van SSB, wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed van de SSB, dat berust op 3 pijlers: het ontsluiten van levensenergie, het vrijkomen van potentieel en leven naar betekenis. Het inzetten van systemisch werk en haptonomie blijkt een unieke en prachtige combinatie en kan een wezenlijke bijdrage leveren om deze vijfdaagse kracht bij te zetten. Het werken in een groep kan het natuurlijke proces versterken.

Ben je bereid om de reis naar binnen te maken? Meld je dan aan! Voel je welkom! We starten in september 2024.

Voor uitgebreidere info, data, kosten en aanmelding: klik hier.

De data:

Zaterdag 21 september 2024
Zaterdag 19 oktober 2024
Zaterdag 23 november 2024
Zaterdag 18 januari 2025
Zaterdag 1 maart 2025

Aanmelden