Trainingen & Workshops

Workshop Vaders

De aanwezigheid van vaders is ontzettend belangrijk in de opvoeding van kinderen. In de praktijk kom ik vaders tegen die de autoriteit van de opvoeding bij de moeders leggen. Zelf zijn mannen meer gericht op de buitenwereld ( werk, inkomen, sociaal contact etc…). De emancipatie van vrouwen (hele goede ontwikkeling) zorgt echter ook voor een disbalans in de aanwezigheid van mannen. Een disbalans die mannen in de problemen brengt, omdat er een druk is ontstaan in de verwachtingen naar de man. Dit terwijl de mannen over het algemeen geen voorbeeld kennen van een aanwezige vader. Er is veel te ontwikkelen voor mannen om hun rol als daadkrachtige vader op zich te nemen. Kinderen, zeker pubers, hebben te leren wat grenzen zijn. Dat maakt hun leven veilig. Juist dit aspect lijkt veranderd in “het moet leuk en gezellig en in harmonie zijn”, een meer vrouwelijke benadering die ik als onderwijzer en directeur in het basisonderwijs al zag ontstaan. Hoe neem ik mijn rol en plek als vader in? Hoe zorg ik voor een duidelijke, veilige aanwezigheid, zodat kinderen ook leren over discipline en grenzen? Hoe draag ik bij aan een veilige habitat?  Welke positie neem ik in de relatie met de moeder (juist ook na een scheiding!)? Deze vragen onderzoek je voor jezelf tijdens de workshop “Vaders”. Zie agenda voor data!

Workshop Numerologie

Regelmatig faciliteren wij een workshop Numerologie, die wordt verzorgd door meesternumeroloog dhr. Gerrit Jansen! Het is een feestje om naar Gerrit te luisteren en van hem te leren over missie, levensfases, de betekenis van numerologie en hoe je dit kunt toepassen in je leven! “Numerologie is de kennis van de vibratie van de getallen en cijfers en werd reeds eeuwen geleden door grote wijsgeren toegepast.” Op deze dag leer je je eigen missie getal ( geboorte datum) en de betekenis daarvan in je leven kennen, alsmede de betekenis van jouw naam en over de wijze hoe je de missie kunt uitvoeren. De ervaring heeft geleerd dat Gerrit daarnaast veel rake dingen over jouw persoonlijke ontwikkeling doorgeeft. Ook al heb je eerder deelgenomen, de dag brengt iedere keer weer nieuwe inzichten! Nogmaals, echt een feestdag met belangrijke informatie voor jezelf! In het najaar van 2024 bieden wij de volgende workshop Numerologie aan!

Navigatie voor jong volwassenen

Jong volwassen, bewust en tegelijkertijd moeilijk jezelf te blijven in de bestaande systemen?

Dit vraagstuk komen we regelmatig tegen in onze praktijk. Veel jongeren zijn zich bewust van dat er meer is tussen hemel en aarde. Ze lezen hierover, groeien op met boeken hierover en vinden/ zoeken hun weg. En dat laatste is niet zo gemakkelijk, omdat de generatie voor hen hier niet of minder een voorbeeld in is.  Daarom organiseert De Omslag Maken bewustzijnsavonden voor jongvolwassenen. Met elkaar naar eigen antwoorden zoeken op basis van spirituele stromingen. Hoe blijf ik trouw aan mezelf èn kan ik functioneren in de maatschappij? Welke stroming past bij mij en hoe vind ik daarin steun en bevestiging? Hoe ga ik om met het “ anders” zijn? Heb je belangstelling? Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Henk Modderman.

De avonden vinden plaats om de drie weken en zijn van 19:30 uur tot 21:30 uur. Altijd op een dinsdagavond. Leeftijd ongeveer tussen de 25 en 35 jaar!  Inhoudelijk : kennismaken met: HEAL, Tao,  Boeddhisme, Hindoeïsme Sjamanisme, Reiki, DFR. Centrale ontwikkelingsvraag van de avonden is persoonlijke groei en “ dicht bij jouw eigen natuur” blijven.  Ik zie jouw reactie graag tegemoet. Van en met elkaar ontwikkelen!

Kosten €20,- per avond p.p. inclusief koffie/thee/water

Workshop Moeder Dochter relatie

Een workshop met een thema dat best taaie patronen kent, dat zeer complex en meerlagig is en waar al heel veel over is geschreven.
Met elkaar en m.b.v.  het systemisch werk gaan we je vraagstuk en de patronen onderzoeken in plaats van erin opgesloten te zitten .
Als vrouwen, dochters, moeders of als oma’s, hebben wij de verantwoordelijkheid te nemen om steeds vrijer te komen van de impact van ons familiesysteem, voor jezelf, je moeder en je eventuele (klein) dochter(s). Zelf leren om te staan, opdat onze kinderen dat niet voor ons hoeven te doen.

Zie agenda voor data en aanmelding

SSB-Fryslân - Vrouwentraining

Een training, waar je gedurende 5 dagen een persoonlijk ontwikkelingsproces aangaat, waarin je leert om meer te gaan staan vanuit jezelf en niet vanuit kracht. Dit vraagt een innerlijke beweging waarbij we gebruik maken van systemisch werk en de haptonomie.
Een unieke combinatie waarbij gewerkt wordt op lichamelijk, emotioneel en psychosociaal vlak.

Voor meer info: www.ssb-fryslan.nl

SSB foundation course

Binnen de School voor Systemisch Bewustzijn, start vanaf september 2024 een 1-jarige basisopleiding voor Friezen en Friezen om utens, die verdieping willen in leven en werk, maar tot op heden geen (uitgebreide) ervaring of kennis hebben van systemisch werk.

Een succesvolle afronding van deze foundation course biedt toegang tot de 2-jarige Mastercourse, het vriendelijk kloppend hart van de School.

Actieve beheersing van het Fries is niet noodzakelijk om deze opleiding te kunnen volgen.

Voor meer informatie: www.ssb-fryslan.nl

Heal voor Mannen

Gedreven door bewijsdrang, angsten en status, blijven veel mannen gemakkelijk hangen in de door henzelf ontwikkelde patronen. Bang zijn voor verlies en tekort, zorgt voor keurig aangepast gedrag, dat al op jonge leeftijd ontwikkeld is. Ondertussen doet dit niet alleen tekort aan de kwaliteit van aanwezigheid, maar ook aan de innerlijke verbinding met betekenisvol leven. Daarom heb ik, Henk Modderman, het programma ‘HEAL voor Mannen’ ontwikkeld. HEAL voor Mannen is een 4 daags programma met als doel, om via het vrijkomen van belemmeringen, natuurlijk potentieel te kunnen leven! Hoe blijf je trouw aan jezelf in relaties, werk en gevoel? Door dit, in kwetsbaarheid, te delen met andere mannen ontstaat een dynamiek, waarin oud zeer geheeld kan worden. Intentie van de driedaagse is dat de deelnemers zich bewust worden van hun missie en de handvatten ontwikkelen om verantwoordelijkheid te nemen voor eigenaarschap en van daaruit te handelen.

Inhoud van de vierdaagse:
Dag 1: eigen missie leren kennen en verdiepen
Dag 2: werken aan het creëren van eigen perspectief en bewust worden van de belemmeringen/patronen die het eigen potentieel “tegenhouden”
Dag 3: werken met intentie om jouw missie ook te realiseren in jouw leven
Dag 4: toepassen en praktijkvraagstukken